Бронхиална астма-хомеопатично лечение?

  • 18 975
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 816
Лекувам малката си дъщеря от бронхиална асмта с хомеопатия. Не съм изключила още напълно Вентолина, в периоди на пристъпи, но пък не съм и включила Флексотида, който й е назначен още от 6месечна възраст.
За сега ефект има погледнато от хомеопатична гледна точка. Освен това от както сме почнали не сме стигали до тежки пристъпи, а преди това ги правише всеки месец. Така че спокойно мога да твърдя, че хомеопатично лечение на бронхиална астма - ИМА

Но също така е нужно търпение и доверие, както и опитен класически хомеопат  bouquet

# 16
  • Мнения: 263
Според мен е лично решение, а може би има и специфична реакция на лекувания с хомеопатия. Може би някои са по поддатливи на това лечение... Моят син например в резултат на лечение на бронхиален спазъм с хомеопатия влезе в болница с остра бронхиална обструкция... А ходихме при известен хомеопат с много добри отзвуци за него! И бих казала, че той се постара и се отнесе добре и с внимание към нас, но... резултати като че ли нямаше...

# 17
  • София - Варна - Бургас
  • Мнения: 4 107
 - Разбира се че съм за комплексно лечение, особено в Животозастрашаващи ситуации, в които лекарите специално в Пирогов са достойни за уважение!
 - Специално при лечение на деца, аз съм за това, хомеопатичното лечение да започне не когато е в Обострено състояние при Хронична болест.
 - При децата е много трудно, дори и за опитен хомеопат да открие точното л-во от раз! - а обикновено успешния симилимум е между второто - до петотото лекарство, тъй като детето дори и вече да говори, трудно би описало чувствата и усещанията си, а и майката напълно естествено е заела отбранителна позиция, и така "пречи" за разкриване на пълната картина.
 - Затова при деца, е решаващо обективното и Безпристрастно око на хомеопата. smile3529

# 18
  • Мнения: 155
Здравейте мили майки  Hug

Благодаря за споделените мнения Peace Искам да ви уведомя,че с интерес следя форума.Както всички знаем, всеки си има собствено мнение и не бива да се получава такъв тип спор,какъвто се е развил тук.Сигурна съм,че за всички нас ще са от полза вашите мнения,макар и различни.Нека всеки сам за себе си прецени дали ще се довери на хомеопатично лечение при диагноза бронхиална астма или не. Peace Peace Peace

 Hug

# 19
  • Мнения: 11
Здравеите.
Детето ми от 7 месечна възраст е с асматични проблеми.Изгълтало е повече лекарства от родителите си.Въпросът ми е ,към кои  хомеопат да се обърна ,практикуващ в градовете,Русе,Разград,Търговище,В.Търново.Имате ли представа дали Хисарският лечител лекува подобни проблеми.

# 20
zdraveite na vsi4ki! iskam da pomolia za pove4e info otnosno homeopati4noto le4enie pri detskata astma! moiat sin e na 4 god. i se lekuvame s ventolin, ketotifen i t.n. Kade triabva da otida za izpisvaneto na homeopati4ni medikamenti?   blagodaria predvaritelno! nina

# 21
  • Мнения: 4 414
Хомеопатичното лечение на астма е като всяко хомеопатично лечение - индивидуално. За принципите на това лечение можеш да прочетеш тук
къде трябва да отидеш за да ти изпишат такова лечение? при класически хомеопат. има няколко теми с координати, можеш да ги потърсиш с търсачката.
успех!

# 22
Здравейте, мами!  Rolling Eyes
Вярно, е че не съм мама, но пък затова съм бил дете астматик. И се излекувах. Днес съм на аха и 39 и пуша по две кутии цигари на ден и съм си идеално здрав в това отношение. Дори не се задъхвам.
Аз няма да споря с лекарите - светила по темата и няма да оспорвам хомеопатичното лечение.
Истината за трайно лечение на бронхиална астма обаче е една и аз съм живият пример за това. Единсвеното лечение е ...... плуването!!!!!!!!!
Престанете да си пилеете парите за лекарства. Ако детето Ви е достатъчно голямо просто го запишете на плуване.
Аз започнах в 3-ти клас. Година по-късно нямаше и помен от астмата. В 6-ти станах вице-републикански шампион по лека атлетика и то на бягане на 1500 метра, а не помня вече на колко съм бил, но 1980 станах републикански шампион по водна топка. Цялата ми детска стая беше облепена в грамоти от спечелени състезания, а под леглото ми имам куп книги на Г. Димитров (по татово време, такива бяха наградите). И вярвайте ми, не съм изпил и една таблетка от някое велико лекарство по повод астмата. Спрях да боледувам, а преди това висях постоянно по болниците. Не си спомням поне от да кажем 20г да съм лягал на легло поради някаква вирусна или каквато и да е там болест. Е, на първи лепнах нещо, но на 2-ри вече ми нямаше нищо Grinning. Просто запишете децата си на плуване и съблюдавайте редовното ходене на тренировки. Освен, че ще се излекуват завинаги от астмата, няма да имат време и да се занимават със щуротии Simple Smile))))

# 23
  • Мнения: 474
- Разбира се че съм за комплексно лечение, особено в Животозастрашаващи ситуации, в които лекарите специално в Пирогов са достойни за уважение!
 - Специално при лечение на деца, аз съм за това, хомеопатичното лечение да започне не когато е в Обострено състояние при Хронична болест.
 - При децата е много трудно, дори и за опитен хомеопат да открие точното л-во от раз! - а обикновено успешния симилимум е между второто - до петотото лекарство, тъй като детето дори и вече да говори, трудно би описало чувствата и усещанията си, а и майката напълно естествено е заела отбранителна позиция, и така "пречи" за разкриване на пълната картина.
 - Затова при деца, е решаващо обективното и Безпристрастно око на хомеопата. smile3529
.Лекувам дъщеря си с хомеопатия две години сменихме три основни лекарства и чак сега мисля че ни изписа хомеопата точното лекарство тоест четвъртото.Говоря точното лекарство за основния или водещия  проблем,иначе подобрение имаше почти веднага относно боледуванията.В момента тя е на 8 г когато ходим при хомеопата тя я наблюдава много всяко нейно движение,реакция,говор дори и начина по който играе.Аз съм за хомеопатията Hug

# 24
  • Мнения: 15
Моля Ви препоръчайте ни добър хомеопат в София!

# 25
Здравейте аз съм 14 годишен кандидат гимназист и преди 2 седмици получих пристъп ,беше ми много лошо а и + това инхалаторът ми свърши.Под лошо имам впредвит - безсъние неможех да вървя никъде и т.н.(Използвам Вентолин) .Този пристъп свърши. Но когато започнаха изпитите отново се появи. Изведнъж организмът ми се свива и ме кара да кашлям.Немога и не искам да стоя заключен в къщи когато навън е толкова топло .1-2 Години бях забравил за астмата ,но е факт че инхалаторът купен ми преди седмица е към привършване...Отказах се от фитнеса ,футбола и волейбола. Предположението за появата на астмата ми са липите. Някой може ли да ми даде съвет за преодоляването на астмата ?  Praynig newsm78

# 26
  • София
  • Мнения: 2 262
Здравейте  Jasone! Искам веднага да ти напиша, че тук можем да ти дадем само съвет при кой доктор можеш да се прегледаш, било той хомеопат или традиционен. Аз лично все още слушам пулмоложката на сина ми. Но от скоро ходим и при хомеопат. Така че незнам кое би било добре за тебе. Може би момента ти е доста напрегнат, и имаш нужда от повече спокойствие и почивка. Можеш да отидеш при нов специалист и да опиташ ново лечение, има писано и за един метод на дишане, информация има във форума.
А тази тема ще я заключа, защото си има друга за Астма, и там могат да се пишат за всякакви лечения. Успех и пиши ако имаш нужда от нещо конкретно като помощ!

Общи условия

Активация на акаунт